Підтримати нас

Що відомо про полонених місцевих жителів із Нової Каховки на Херсонщині

Вгору
28 лютого 2024 09:36
692
Поширити:

У Новій Каховці Херсонської області місцевих жителів із проукраїнською позицією окупаційна влада перевіряє та допитує, деяких – бере в полон.

Про це проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» повідомив очільник Новокаховської міської військової адміністрації Валерій Брусенський.

Як зазначив посадовець, у російському полоні залишається понад десять місцевих жителів. 

“Вони одразу людину садять «на підвал», проводять тортури, допити, а вже потім або випускають, або не випускають”, – додав він.
  З початком проведення незаконних виборів президента РФ на окупованих територіях перевірки людей посиляться.
 
“Зараз за будь-який привід, будь-яку дію, пов'язану з українською позицією, решту українців будуть відправляти «на підвал», – повідомив Брусенський.
  • Понад три місяці окупаційна влада незаконно утримує в полоні 22-річного Рустама Чижика, жителя селища Горностаївка Каховського району Херсонської області.
  • В окупованій Каховці на Херсонщині затримали 41-річного українця Андрія Тозарева нібито за участь у 2014 році в організації “Правий сектор”.
  • Правозахисниця Людмила Янкіна повідомила про те, що зараз найскладніша ситуація саме з пошуком людей, адже Російська Федерація та окупаційна влада, окрім офіційних місць утримання полонених, створює і неофіційні, отримати інформацію з яких доволі складно.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ