Підтримати нас

Російські окупанти утримують у полоні ще одного жителя Херсонщини

Вгору
Автор статті
25 лютого 2024 18:54
441
Поширити:
Фото ЦЖР

Понад три місяці російські окупанти незаконно утримують у полоні 22-річного Рустама Чижика, жителя селища Горностаївка Каховського району Херсонської області. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

ЦЖР передає, зі слів родичів чоловіка, що Рустама викрали вранці 13 листопада 2023 року з власного будинку. Окупаційна влада звинуватила його нібито в зберіганні зброї. Однак рідні вважають, що йому підкинули її під час обшуку.

Як пишуть в центрі, спочатку Рустама утримували в місцевій російській «комендатурі», навіть забороняли йому приносити будь-які передачі. За останньою інформацією, викраденого чоловіка вивезли з Горностаївки нібито до Краснодарського краю в Росії. У чому його обвинувачують, за що саме утримують і де він зараз перебуває нікому з рідних російські окупанти не повідомляють.

Зазначається, що Рустама Чижика незаконно ув'язнили ті самі представники окупаційної влади, які викрали та вбили 28-річного Руслана Руснака, а також 23-річного Дениса Шума і 22-річних Івана й Антона Штепів. 

Чоловік збирався виїжджати з окупації, але не зміг, тому що російські військові забрали його паспорт і наполегливо вимагали оформити російські документи, йдеться в повідомленні.

  • Раніше стало відомо, що у Горностаївці зникли брати-близнюки Іван і Антон Штепа та 23-річний Денис Шум. Усіх трьох затримали поліціянти місцевого окупаційного відділу поліції у військовій формі та невідомі в цивільному одязі на очах родичів без пояснення причин. Вже понад три місяці про долю викрадених чоловіків нічого невідомо. Їхні родичі та адвокати робили офіційні запити до російського Міністерства внутрішніх справ та Слідчого комітету.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ