Підтримати нас

Серед підозрюваних у підготовці до грабежів у Княжичах є екс-співробітник ГУБОЗу – речник МВС

Автор статті
11 грудня 2016 13:07
609
Поширити:

До групи осіб, які планували пограбування в Княжичах Київської області, але були затримані правоохоронцями, входив екс-співробітник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Ігор Касян.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник МВС Артем Шевченко.

«За версією слідства, ветеран ОВС, колишній співробітник ГУБОЗ МВС Ігор Касян є вагомою фігурою у групі підозрюваних «розбійників з Княжичів» і нині перебуває під вартою терміном на 2 місяці без права застави», – повідомив речник.

За словами Шевченка, затриманий Касян на початку 2000-х охороняв ключового свідка у справі про «міліціонерів-перевертнів», що спеціалізувалися на викраденнях і вбивствах.

«Тепер слідство, яке підозрює цю групу у створенні новітнього злочинного конгломерату з нинішніх і колишніх правоохоронців та бандитів, так само доводитиме винуватість кожного її учасника, декотрі з яких вже співпрацюють зі слідством», – додав Артем Шевченко.

 

6 грудня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжні заходи шістьом учасникам злочинної групи, що готувала пограбування у Княжичах. Як повідомили в прокуратурі Києва, затриманим інкримінують незаконне зберігання зброї і підготовку до розбійного нападу. П’ятьом обрали запобіжний захід – арешт на 60 діб, ще одному – домашній арешт. 8 грудня той же суд обрав запобіжні заходи іще двом учасникам у справі.

Уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у той же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Пізніше в МВС повідомили, що затримали чотирьох осіб на в’їзді до Києва зі зброєю і спецобладнанням. Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що йдеться про осіб, які могли готувати розбій у Княжичах, але втекли, почувши перестрілку.

Одразу після інциденту в.о. керівника Нацполіції Вадим Троян не виключив, що до складу злочинної групи, яка займалася розбійними нападами в Києві та області, входили кілька осіб, серед яких і ті, хто працював в правоохоронних органах або був з ними пов’язаний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ