Підтримати нас

СБУ повідомила жителю Херсона про підозру в колабораціонізмі

Вгору
10 березня 2024 18:20
347
Поширити:
Ілюстративне фото

Підозрюється в колабораціонізмі 54-річний житель Херсона Олександр Надєл, який обійняв посаду чергового офіцера в незаконному Головному управлінні МВС РФ у Херсонській області під час окупації міста. 

Про це йдеться в тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, в серпні 2022 року чоловік через соціальні мережі відправляв знімки своїй сім'ї, яка негативно ставиться до війни в Україні. На фото Надєл у російській військовій формі та на фоні транспорту окупаційних військ.

У червні 2023 року чоловік підписав контракт про проходження військової служби та призначений на посаду сапера 3 групи окупаційного добровольчого батальйону «Загін номер 33 міністерства оборони РФ імені В. Ф. Маргелова». У 2023 році батальйон був сформований на території окупованої частини Херсонської області, –  йдеться в підозрі.

Також зазначається, що Надєл публікував у фейсбуці свій побут та виконання обов'язків як військовослужбовця армії РФ. 


Фото з фейсбуку Олександра Надєла 


Чоловіку загрожує ув'язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Суд визнав винним у державній зраді колишнього старшого інспектора відділу нагляду і безпеки херсонської “Північної виправної колонії № 90”.
  • Івано-Франківський міський суд виніс вирок жителю Донеччини Ігорю Боровкову, який воював проти ЗСУ на Херсонщині. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів