Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру незаконному голові селища Козацьке на Херсонщині

Автор статті
17 квітня 2024 07:27
230
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

16 квітня СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 64-річному уродженцю села Переможного Запорізької області Віктору Причепію. Чоловік обійняв посаду незаконного голови селищної ради в селищі Козацькому Каховського району Херсонської області.

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними розслідування, з 15 серпня 2022 року до 12 листопада 2022 року, Причепій розв'язував питання в комунальних підприємствах, керував роботою захопленого Козацького багатогалузевого комбінату комунальних підприємств, підбирав працівників для роботи в незаконний орган влади та освітні заклади.

Також він організовував видачу гуманітарної та грошової допомоги від окупаційної влади. Чоловік проводив прийом місцевих жителів та вимагав дотримання режиму, що встановила незаконна влада.

Причепію загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із конфіскацією майна або без такої. Також йому заборонятиметься обіймати посади, що пов’язаної із виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій на строк від 10 до 15 років.

  • Раніше Центр журналістських розслідувань повідомляв про те, що окупаційна влада призначила незаконним головою селища Мирне на Херсонщині підприємця із селища Козацьке Віктора Причепія. Жителі Мирного повідомили про те, що Віктор Причепій разом із росіянами влаштовували показові знущання з місцевих жителів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ