Підтримати нас

У селищі Мирне на Херсонщині замість померлого гауляйтера окупанти призначили підприємця з Козацького

Vgoru
09 серпня 2023 16:09
2,070
Поширити:

Після смерті першого окупаційного голови селища Мирне Скадовського району Херсонської області Віталія Ніколаєва, окупанти призначили на його місце Віктора Причепія із селища Козацьке Новокаховської громади.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Причепій Віктор Павлович, за словами його земляків, був “головою” села під час окупації Козацького та співпрацював із загарбниками разом зі своєю дружиною Світланою. Незадовго до звільнення правобережної частини Херсонщини він втік на лівий берег і осів у Мирному.

Фото ЦЖР

Мешканці Мирненської громади стверджують, що Віктор Причепій дуже жорстокий і разом з іншими місцевими колаборантами тероризує мирних людей. 

«Вони разом із росіянами влаштовували показові знущання з тих, хто їм чимось не подобався. Місцевих чоловіків виводили на вулицю, роздягали догола та привселюдно били та принижували, погрожуючи розправою над їхніми рідними. Через весь цей терор люди бояться говорити про пережите. Навіть ті, хто виїхав за кордон і зараз у безпеці, не можуть позбутися цього страху», – розповідають мешканці Мирного ЦЖР.

Нагадуємо, що судитимуть окупаційного очільника «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» Володимира Леонтьєва. Він віддав наказ військовим РФ позбавити свободи Бериславського міського голову Олександра Шаповалова. Гауляйтера можуть покарати позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

За фактом колабораційної діяльності прокурори Херсонської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя Аслана Алієва, який обійняв посаду так званого «начальника Новоалексеевского территориального управления» в незаконно створеному органі – «Генической военно-гражданской администрации». 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ