Підтримати нас

СБУ оголосила підозру командувачу Росгвардії: брав участь у боях на Херсонщині

03 серпня 2024 16:20
372
Поширити:
Фото: Служба безпеки України

3 серпня Служба безпеки України повідомила про підозру у веденні агресивних воєнних дій командувачу Уральським округом військ Росгвардії Володимиру Спиридонову. 

Про це йдеться у тексті підозри, що опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними розслідування, генерала-лейтенанта Спиридонова відправили в Херсонську область, де він з лютого по червень 2022 року обіймав посаду командира допоміжного пункту управління “Південь”. Під його підпорядкуванням перебували 4 тактичні групи, 1 загін спецпризначенців та 1 оперативна група. Вони вели агресивні бойові дії та виконували накази Спиридонова щодо окупації території Херсонської області.

Їхні дії призвели до загибелі двох тисяч людей та знищення цивільних об'єктів.

Окрім цього, вони встановлювали блокпости та проводили обшук цивільних людей, незаконно їх затримували. 

Спиридонову інкримінували частину 2 статтю 28. А також частину 2 статтю 437 КК України, яка передбачає ув’язнення від 10 до 15 років.

  • Служба безпеки України повідомила про підозри трьом військовим РФ, які вступили до незаконного збройного формування “Народна міліція”, що підпорядкована 1-му армійському корпусу РФ. Вони причетні до окупації Херсонської, Донецької та Запорізької областей.
  • 19 червня Служба безпеки України заочно повідомила про підозру у веденні агресивної війни або агресивних воєнних дій 64-річному російському генерал-полковнику Ігорю Турченюку. Він – один із керівників окупації Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів