Підтримати нас

СБУ оголосила підозру голові банку РФ за впровадження рублів на окупованій Херсонщині

29 травня 2024 07:31
170
Поширити:
Фото: росЗМІ

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру голові ЦМРБанку Руслану Ареф’єву, який запроваджує "рубльову зону" в окупованих частинах Херсонської, Запорізької областей, також на Донеччині, Луганщині та в Криму.

Про це йдеться на сторінці служби. 

За даними слідства, на лівобережжі Херсонщини та частині Запорізької області підозрюваний організував відкриття 27 філій окупаційної фінустанови. До цього, за підтримки окупаційної влади, відкрив понад 200 відділень російського банку в Криму, Донецьку та Луганську.

Зазначається, що їх відкривали в приміщеннях захоплених відділень українських фінустанов. Так РФ намагається зробити всі готівкові та електронні розрахунки на захоплених територіях у російських рублях.

Крім того, окупаційні структури ЦМРБанку беруть участь у фінансуванні підрозділів російських військ, які воюють проти Сил оборони України. Це стосується виплати «зарплат» російським військовим і покриття затрат на їхнє «розквартирування».

Також на відділення кремлівської фінустанови заведені банківські розрахунки місцевих окупаційних адміністрацій.

Ареф'єву загрожує від десяти до п’ятнадцяти років ув'язнення або довічне позбавлення волі.

  • У пособництві державі-агресору підозрюється 38-річна жителька Херсонської області, яка забезпечувала фінансову підтримку незаконним підприємствам на території Херсонщини. У серпні 2022 року жінка обійняла посаду керівниці однієї з незаконних філій російського банку.
  • Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому працівнику Ощадбанку 40-річному Євгену Виноградову, який під час окупації Херсона перейшов на бік РФ. У липні 2022 року від окупаційної влади він отримав посаду керівника додатковим офісом "200-річчя Херсона" незаконно відкритого російського "Промсвязьбанка".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів