Підтримати нас

Допомагав РФ у Херсоні: СБУ повідомила про підозру працівнику Ощадбанку

Вгору
27 січня 2024 16:43
369
Поширити:

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому працівнику Ощадбанку 40-річному Євгену Виноградову, який під час окупації Херсона перейшов на бік РФ.

Про це йдеться у тексті підозри на сайті Офісу Генпрокурора.

У документі йдеться, що житель Херсона Євген Виноградов працював завідувачем сектору роздрібного бізнесу відділення Ощадбанку. У липні 2022 року від окупаційної влади він отримав посаду керівника додатковим офісом "200-річчя Херсона" незаконно відкритого російського "Промсвязьбанка".

Слідство встановило, що у Херсоні Виноградов забезпечував інкасацію російського рубля, відкривав і обслуговував рахунки окупаційної влади та комунальних підприємств РФ.

У його обов’язки також входили: видача зарплатних карток, проведення касових операцій та обмін валют.

Дослідивши соціальні мережі Євгена Виноградова, Центр журналістських розслідувань встановив, що обвинувачений з 2023 року перебуває на території Росії. Він часто відвідує Краснодарський край та Москву. Наприкінці 2023 року він одружився з уродженкою Краснодара.

Чоловікові загрожує ув’язнення від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Нещодавно суд визнав винною в колабораціонізмі та засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна окупаційну голову села Дудчани на Херсонщині.

За 2023 рік прокуратура Херсонської області розслідувала понад 1 тисячу кримінальних правопорушень щодо колабораціонізму.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів