Підтримати нас

СБУ блокувала незаконне ввезення ювелірних виробів з окупованого Криму

Автор статті
15 серпня 2019 11:00
573
Поширити:

Співробітники СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури блокували незаконне ввезення ювелірних виробів з території тимчасово анексованого Російською Федерацією Криму.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що група ділків з півострова організувала виготовлення ювелірних виробів. Потім зловмисники через КПВВ «Чонгар» переправляли продукцію на територію підконтрольну українській владі. Ювелірні вироби реалізовували під виглядом товарів виготовлених у «материковій» Україні в торгово-розважальних центрах по всій території країни без сплати податків та обов’язкових відрахувань до державного бюджету.

Під час проведення у Києві санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили підпільний склад, на якому акумулювались готові до продажу ювелірні вироби, речі та документи, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів кримінального провадження.

Упродовж 2015-2019 років, за попередніми оцінками, зловмисники без сплати обов’язкових відрахувань до державного бюджету реалізували ювелірну продукцію на суму понад 50 мільйонів гривень.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ