Підтримати нас

Сальдо заявив про допомогу від окупованої Херсонської області для Курщини 

11 вересня 2024 19:01
333
Поширити:
Скриншот окупаційне ЗМІ "Таврія"

Окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо заявив про те, що жителі окупованої території Херсонської області нібито збирають гуманітарну допомогу для Курської області. 

Про це йдеться в окупаційному ЗМІ "Таврія".

Він зазначив, що зі складів сільгосппідприємств аграрії відправили на територію Курської області Росії понад 20 тонн продукції, зокрема, це овочі.

Заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією  Сергій Данилов в коментарі “Вгору” повідомив, що це спроба створити уявлення про лояльність окупованої території до інших регіонів РФ. 

6 серпня ЗМІ почали писати про те, що Збройні Сили України розпочали наступ на територію Курської області Росії. Сальдо 7 вересня почав писати про підтримку жителів Курської області. Однак на пропагандистських відео, які показували акції, можна побачити представників окупаційної влади чи невелику кількість людей та однотипні фрази: “Херсонщина розуміє жителів Курської області”, “Жителі Херсонщини з Курськом”.

  • 27 серпня стало відомо, що українські військові контролюють 1 294 км² та 100 населених пунктів на Курщині.
  • Незаконна влада не може допомогти жителям Каховської громади на Херсонщині, які перебувають без води та світла. Окупаційний голова Каховки на лівобережжі Херсонщини Павло Філіпчук проганяє пенсіонерів, які прийшли до нього з питанням щодо вищезазначених проблем. Окрім цього, збирає з людей гроші нібито на закупівлю систем радіоелектронної боротьби.
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов повідомляв, що на півдні через посушливу погоду збір урожаю зменшився, у порівнянні із 2023 роком. Але це не заважає вивозити сільгосппродукцію з окупованої Херсонщини на територію РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів