Підтримати нас

Сальдо та інші херсонські колаборанти підозрюються в заволодінні майном “Укрпошти”

Вгору
Автор статті
07 березня 2024 09:12
483
Поширити:
Ілюстративні фото

6 березня завершено слідство проти Володимира Сальда, Катерини Губарєвої, Віктора Фірмана, Олени Принь, Тетяни Дубініної, Інни Горлачової та Сергія Міхнєва у справі про незаконне заволодіння майном та цілісними майновими комплексами з матеріально-технічними ресурсами Херсонської філії “УКРПОШТИ” та створенню на її базі незаконного підприємства “Пошта Херсон”.

Про це повідомляє Малиновський районний суд міста Одеси.

У дописі суду йдеться, що вищезгадані особи також обвинувачуються в заволодінні близько 200 одиницями вогнепальної зброї з повним боєкомплектом, яка перебувала в Херсонській філії “Укрпошти”.

За даними слідства, наразі “Пошта Херсон”, створена на базі “Укрпошти”, повністю підконтрольна окупаційній владі та планує об’єднатись із “Поштою Росії”.

Хто саме отримав обвинувачення?

Володимир Сальдо – окупаційний губернатор Херсонської області та колишній депутат Херсонської міськради восьмого скликання.

Катерина Губарєва – у червні 2022 року обійняла посаду заступника голови окупаційної військово-цивільної адміністрації Херсонської області” у сфері цифровізації та соціальної політики. Вона брала участь у запуску російських радіостанцій на Херсонщині, налагодженні роботи російського мобільного зв'язку, відкритті так званих окупаційних “пенсійних фондів” та “пошт” у Херсоні, Новій Каховці, Генічеську, Олешках, Скадовську та Голій Пристані.

Віктор Фірман – екскерівник Херсонського відділення "Укрпошти". Він співпрацював з окупаційною "військово-цивільною адміністрацією" Херсонської області й брав участь у створенні незаконного підприємства “Пошта Херсон”. Фірман закуповував обладнання для незаконного підприємства та передавав матеріальні ресурси Херсонської дирекції АТ "Укрпошта" окупаційній владі та агітував працівників пошти співпрацювати з РФ.

Олена Принь, Тетяна Дубініна та Інна Горлачова – наразі очолюють окупаційну “Пошту Криму”.

Сергій Міхнєв – працівник окупаційного підприємства “Пошта Херсон”.

  • Медіаплатформа “Вгору” розповідала, що 4 березня окупаційна влада Херсонщини відкрила в окупованому селі Генічеська Гірка незаконне модульне відділення поштового зв'язку. На відео, знятому російським телеканалом, видно автівки із символікою зареєстрованою за російським законодавством структури “Пошта Херсон” – але всі вони мають українські номери.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ