Підтримати нас

Окупантські поштові автівки на Херсонщині мають українські номери

Автор статті
05 березня 2024 11:20
657
Поширити:

Фейкова російська адміністрація на Херсонщині 4 березня 2024 року похизувалася відкриттям у селі Генічеська Гірка «першого в регіоні модульного відділення поштового зв'язку». На відео, знятому окупантським телеканалом, «засвітилися» автівки із символікою зареєстрованою за російським законодавством структури «Почта Херсон» – але всі вони мають українські номери.

Факт є явним свідченням того, що транспортні засоби викрадені. Але це не заважає очільнику окупаційної військово-цивільної адміністрації Херсонської області Володимиру Сальдо заявляти, що «пошта Росії наближається все більше і більше до жителів Херсонщини» просто на фоні перефарбованих українських автівок з українськими ж номерами.

Не залишився осторонь і колишній директор філії Херсонської дирекції «Укрпошти» Віктор Фірман, який очолив окупантську поштову структуру. Фірман підозрюється в розграбуванні майна українського підприємства та передачі його незаконному утворенню «державне унітарне підприємство» «Почта Херсон».

Щоб упевнитися в тому, що вкрадені окупантами автівки належать Укрпошті, редакція Медіаплатформи «Вгору» надіслала запит підприємству, а поки чекаємо відповіді, розповімо про те, що нам вдалось дізнатися з відкритих джерел.

На ресурсі База ДАІ всі три автівки (номерні знаки КА 7233 АТ, КА 7229 АТ, КА 6425 ВА) мають абсолютно однакові дані:

  • Не викрадений станом на 11.02.2024;
  • Реєстрація 24.07.2020 (остання);
  • Модель: 2020 Скс FDB-ПС;
  • Прикмети: Білий, Дизельне пальне, Фургон, Вантажний, власник Юр. особа, 1.2L;
  • Первинна реєстрація у сервісному центрі МВС: Київ, вул. Миколи Грінченка.   

Скріншот ресурсу База ДАІ

За два дні до реєстрації в сервісному центрі, 22 липня 2020 року, Укрпошта оголосила про підписання угоди фінансового лізингу з ОТП Лізинг на придбання 154 автомобілів вартістю 93,7 млн грн (аукціон на Prozorro завершений 21 липня 2020 року). Мова йде про фінансування закупівлі 71 авто Fiat Doblo Maxi та 83 автомобілі Citroen Jumper, що будуть використовуватися для кур’єрської доставки та внутрішньоміських маршрутів.

На стоп-кадрі з окупантського відео зафіксовані автівки Fiat Doblo Maxi – такі ж, які у 2020 році придбала Укрпошта.

5 серпня 2020 р., фото Укрпошти з офіційної презентації нових авто пересувних відділень Укрпошти. На світлині автівки Fiat Doblo Maxi з номерними знаками КА 7216 АТ, КА 7256 АТ.

Під час офіційної презентації нових авто 5 серпня 2020 року Укрпошта оголосила про запуск пересувних відділень у 6 областях: Київській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій. Причому на світлинах із презентації можна помітити автівки Fiat Doblo Maxi з номерами, схожими на ті, що зафіксовані на окупантському відео – КА 7216 АТ та КА 7256 АТ. Перевірка показала, що первинна реєстрація всіх п’ятьох машин (трьох з окупантського відео та двох із презентації Укрпошти 2020 року) відбулась одного дня.

Тож робимо попередні висновки, що окупантська структура дійсно незаконно користується транспортними засобами Укрпошти та навіть не приховує цього (правда, згодом на відео номери були «замилені»).

  • 30 вересня 2022 року головному колаборанту Херсонщини Володимиру Сальдо заочно повідомлено про підозру в державній зраді через створення фіктивної організації – «Почта Херсона».
  • У серпні 2023 року в Херсоні затримали пособника РФ, який очолив юридичний відділ окупаційної пошти та передав майно Укрпошти.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ