Підтримати нас

Сальдо хоче монополізувати розкрадання зерна на окупованому півдні

Vgoru
Автор статті
12 травня 2023 15:14
1,168
Поширити:

Колаборант Володимир Сальдо намагається монополізувати розкрадання зерна на тимчасово окупованих територіях півдня України. Він залучив російських силовиків для контролю вивезення зерна з регіону.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Нещодавно відбулася нарада керівництва окупаційної адміністрації та силовиків.

"Одне з питань, яке обговорювалося – це розкрадання зерна на тимчасово окупованих територіях півдня України. Наразі зерно вивозять різні групи впливу на ТОТ. Проте Сальдо, який зареєстрував зернову компанію, хоче контролювати всі потоки вивезення українського зерна. Відтак за його вказівкою підрозділи МВД РФ, зокрема поліція, відряджена з території країни-агресора на ТОТ, проводитиме контроль вивезення зерна з регіону", – йдеться в повідомленні.

За інформацією центру на тимчасово окупованих територіях Херсонщини та Запоріжжя діє однакова схема розкрадання зерна. У її межах усі фермери регіону мають здавати зерно за безцінь до окупаційних “держпідприємств”: “державний зерновий оператор” на Запоріжжі й “зерно Херсонщини” в Херсонській області. Їх безпосередньо контролюють люди Сальдо. Якщо власник елеватора залишив регіон, то його зерно “конфісковують”, тобто грабують елеватор.

Проте є певні групи впливу на тимчасово окуповані території, які намагаються постійно обійти схему для власного збагачення. Тому Сальдо активізує контроль над вивезенням зерна.

Більше про окупаційного “голову херсонської обласної державної адміністрації” Володимира Сальдо читайте в нашому матеріалі. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ