Підтримати нас

Росіяни обкрадають місцевих у Голій Пристані, Олешках та Новій Каховці та забирають українські документи

Vgoru
20 червня 2023 07:55
5,461
Поширити:

Росіяни крадуть матеріальні цінності та забирають українські документи жителів тимчасово окупованих Нової Каховки, Олешок та Голої Пристані на Херсонщині.  Буцімто вони ліквідовують наслідки свого теракту на Каховській ГЕС.

Про це повідомляє рух спротиву “Жовта Стрічка”.

“Активісти руху «Жовта Стрічка» зафіксували мінімум 20 випадків, коли окупанти проводили огляд затоплених будинків та вилучали матеріальні цінності (золото, техніку), а також українські документи (паспорти, свідоцтва про народження та шлюб)”, – ідеться в повідомленні.

Росіяни це роблять для того, аби чинити психологічний тиск на місцевих жителів та змусити їх оформлювати російські паспорти, стверджують активісти. 

Раніше ми писали, що росіяни створили катівню в школі тимчасово окупованого селища Великі Копані Херсонської області. У спортзалі школи підрозділи ФСБ РФ проводять допити проукраїнськи налаштованого населення. Затриманих людей окупанти тримають у жорстких, нелюдських умовах, застосовують до них тортури.

Окупанти також не пропускають волонтерів в Олешки. Однак волонтери, які об’єдналися навколо однієї з телеграм-груп, вивезли понад дві тисячі людей із затоплених місць. Безплатна евакуація відбувалася як на автобусах по суходолу, так і човнами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ