Підтримати нас

Особливості евакуації на лівобережжі: окупанти не пропускають волонтерів в Олешки

Автор статті
15 червня 2023 17:00
1,552
Поширити:

На лівому березі окупаційна влада забороняє людям самостійно евакуйовуватись і перешкоджає українським волонтерам надавати допомогу. Однак волонтери, які об’єдналися навколо однієї з телеграм-груп, вивезли більше ніж 2 тисячі осіб із затоплених місць. Безплатна евакуація відбувається як на автобусах по суходолу, так і човнами.

Про це розповів координатор однієї з груп, яка займається евакуацією.

Українські волонтери діють незалежно від загарбників і не співпрацюють з окупаційними структурами, тож росіяни чинять усілякі перешкоди, щоби завадити їхній роботі: не пропускають автобуси, розвертають човни, захоплюють гуманітарні вантажі.

Наразі з волонтерами можна безплатно виїхати з Голої Пристані на Скадовськ або Крим, але евакуюватися безпосередньо з Олешок неможливо: росіяни автобуси не пропускають. Волонтери можуть доїхати до Раденська й забрати людей звідти, але людям треба до Раденська дістатися самостійно. 

Читайте докладніше в наших матеріалах про гуманітарну катастрофу в Олешках, про те, на що перетворилося це окуповане та затоплене місто, а також про те, як українці згуртовуються, щоб евакуювати мешканців лівобережжя.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ