Підтримати нас

Росіяни хочуть підкупити батьків дошкільнят аби змусити їх вести дітей в садочок

Vgoru
08 серпня 2022 17:44
1,172
Поширити:

Окупаційна влада пропонує чотири тисячі рублів усім батькам, чиї діти від 0 до 18 чи до 23 років будуть навчатися очно в Херсонській області.

Ольга – мати двох дітей, старша донька перейшла до 5 класу, а молодша – до старшої групи дитячого садка. Говорить, що віддавати дітей у російський дитсадок не буде, пише Суспільне.

"У старшої доньки буде дистанційне навчання в школі, а молодшу я в дитсадок не віддам. Ми зараз з багатьма мамами сидимо на майданчиках і розмовляємо про садки. З моїх знайомих ніхто не хоче віддавати дитину у дитячий садок. Навіть не дивлячись на те, що окупаційна влада планує платити за те, що дитина буде ходити до садка", – розказує херсонка Ольга.

За результатами опитування в батьківських чатах, розказує начальниця міського управління освіти Наталія Журженко, одиниці погоджуються віддати дітей до навчально-виховних закладів, які працюватимуть за російською програмою. Тому, окупаційна влада всіляко намагається підкупити херсонців.

"Важко зрозуміти цю мотивацію. Я не розумію, як можна платити батькам, щоб вони водили дітей до садочка чи школи. Їхній початок навчального року більше схоже, що вони картинку малюють для своїх ЗМІ, що все добре і все виходить. Поки я бачу, що все не виходить. Саме про те і виникають розмови, що батькам заплатять або вони подарують безкоштовний портфель на 1 вересня", – говорить Наталія Журженко.

За словами тимчасової виконувачки обов'язків Херсонського міського голови Галини Лугової, щоб укомплектувати садки працівниками, окупаційна влада підкуповує вихователів.

"Освітяни не ведуться і тримаються. Окупаційна влада тисне на них і намагається дати подачки. Люди тримаються. Ми постійно підтримуємо фінансово. Вихователі дитячих садочків отримують на простої чотири тисячі гривень. Це ті самі гроші, які пропонує окупаційна влада. Тому співпрацювати погодились одиниці освітян", – каже Галина Лугова.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів