Підтримати нас

Російські окупанти проведуть президентські вибори на окупованих територіях України

Автор статті
11 грудня 2023 15:25
511
Поширити:

Центральний виборчий комітет РФ вирішив провести президентські вибори на окупованих російськими військами територіях України у Херсонської, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. За російськими законами, на цих територіях введений воєнний стан.

Своє незаконне рішення російський ЦВК оголосив 11 грудня.

Про те, що  окупована Херсонщина візьме участь у виборах президента РФ, 7 грудня заявляв і призначений Росією окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо.

Росія також оголосила дату президентських виборів. Уперше вони будуть триденними – з 15 до 17 березня 2024 року. Російський президент Володимир Путін уже заявив, що висуватиме свою кандидатуру на нові вибори. Для нього це вже пʼятий термін.

У разі перемоги на наступних виборах Путін буде президентом РФ до 2030 року.

Посаду президента РФ Путін обіймав у 2000-2008 роках. Тоді президентський термін становив чотири роки. У 2008-2012 роках президентом був Дмитро Медведєв, а з 2012 року знов Путін. Водночас президентський термін збільшили до шести років.

У вересні 2023 року Росія провела псевдовибори на окупованих територіях України. Рада Європи засудила ці псевдовибори, назвала їх такими, що порушують міжнародне право, а їхній правовий статус – нікчемним. Російська влада заявила, що кандидати від путінської партії лідирували в Херсонській області. За неї нібито віддали 72,93% голосів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ