Підтримати нас

Російські військові обстріляли територію храму Різдва Богородиці в селі Кіндійка на Херсонщині

22 серпня 2024 18:50
343
Поширити:
Фото: Херсонська єпархія ПЦУ

21 серпня з окупованого лівого берега Дніпра російські військові прицільним вогнем з важкої артилерії кілька разів вдарили по території храму Різдва Богородиці в селищі Кіндійка Херсонської області, яке розташоване в районі Антонівського мосту.

Про це повідомляє Херсонська єпархія ПЦУ.

У дописі зазначається, що обстрілом знищено житлові та службові споруди: будинок настоятеля з майном, бібліотеку, хрестильне приміщення, будинок співпрацівників з майном, гараж, парафіяльний склад та просфорню.

Унаслідок вибуху загинула 86 літня жінка, яка мешкала поруч з Храмом. Також пошкоджено приватний будинок клірика парафії, другого священника, котрий мешкав за 50 метрів по сусідству.

В приміщенні пошкодженого будинку зберігалась благодійна допомога, для підтримки жителів селища в осінньо-зимовий період.

“Ця ставропігійна парафія одностайно приєдналася до ПЦУ на початку червня 2023 року, коли Херсон було звільнено”, - додають у єпархії.
  • 22 серпня один із російських снарядів влучив у багатоповерхівку в Корабельному районі Херсона, поранення отримали 76-річна жінка та 39-річний чоловік.
  • 21 серпня у другій половині в Херсоні дня під обстріл армії РФ потрапила  машина одного з комунальних підприємств, поранені працівники.
  • Зранку 22 серпня окупаційні війська обстріляли Корабельний район Херсона. Унаслідок цього поранення отримали двоє людей. Також у місті внаслідок скидання вибухівки поранений 19-річний хлопець, який стояв на зупинці.
  • 22 серпня близько 6 години ранку окупаційні війська атакували Томарине Бериславського району на Херсонщині. Унаслідок цього загинула жінка.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів