Підтримати нас

Російські окупанти стверджують, що заповідник “Асканія-Нова” нібито відвідали понад 8 тисяч туристів 

29 вересня 2024 17:06
90
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

З кінця квітня до вересня 2024 року російські окупанти стверджують, що біосферний заповідник “Асканія-Нова” на лівобережжі Херсонщині нібито відвідали понад 8 тисяч людей. 

Про це йдеться на сторінці окупаційного ЗМІ Херсонщини "Таврія".

Зазначається, що окрім жителів регіону, заповідник відвідували й туристи з окупованого Криму та Запорізької області. 

Громадянин Росії, експрацівник СБУ та незаконний директор “Асканії-Нової” Дмитро Мєщєряков розповів, що нібито в Херсонській області туристичний сезон відбувся. Однак під його керівництвом почалось масове вивезення із заповідника рідкісних червонокнижних тварин.

З 28 квітня російські окупанти відкрили заповідник для відвідувачів. Водночас законний директор «Асканії-Нова» Віктор Шаповал зазначив, що рішення “планувати туристичну діяльність” є недоречним на території, що розташована неподалік від Кринків, де йдуть бої та коли там базується російська армія.

  • Територію, де розташований заповідник “Асканія-Нова”, армія РФ окупувала в перший день повномасштабного вторгнення в Україну. Наприкінці березня 2023 року окупаційна влада встановила над ним повний контроль.
  • 5 грудня 2023 року російське пропагандистське медіа повідомляло, що до окупованого заповідника в Херсонській області доставили сім тварин із Росії. Водночас законний директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі для “Вгору” сказав, що так вони прикривають вивезення тварин. Стрілець написав, що з “Асканія-Нова” окупаційна влада вивезла по декілька особин зебри Чапмана, бізона американського, коней Пржевальського та оленя Давида.
  • У грудні цього ж року Нацполіція повідомила про підозру в колабораціонізмі 48-річному Дмитру Мещерякову, який із березня 2023 року очолює захоплений російськими окупантами біосферний заповідник "Асканія-Нова".
  • У заповіднику є проблеми через відсутність наукового супроводу, адже наукові співробітники відмовилися від співпраці з російськими окупантами, а технічний персонал, який залишився в установі, забезпечує лише елементарні технологічні процеси. В ефірі “Вгору” законний директор розповів, що загинула практично вся колекція Кафрського буйвола через переохолодження.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів