Підтримати нас

Росія почала глушити українське радіомовлення в окупованому Криму

Автор статті
24 липня 2018 15:04
659
Поширити:

Радіомовлення на Крим з новою українською вишки (встановленої на Чонгарі) заглушають російським сигналом. 

Про це свідчить моніторинг Crimean Human Rights Group, проведене в липні 2018 року.

передає портал Прямий з посиланням на повідомлення правозахисників у Facebook.

Моніторингова група перевірила роботу чотирьох українських ФМ радіостанцій, про запуск мовлення яких на Крим на початку 2017 року повідомили в Міністерстві інформаційної політики України.

За інформацією МІП, з 17 березня 2017 року почала роботу 150-метрова вишка, встановлена ​​в с. Чонгар. З цієї вишки почали мовлення 4 українських радіостанції:

Українське радіо 100,7 FM, Мейдан 101,4 FM, Крим Реалії 105,9 FM, Херсон FM 107,8 FM.

Монітори КПГ в липні 2017 роки провели перевірку роботи цих радіостанцій в районі КПВВ Каланчак і в 13 населених пунктах на півночі Криму. Перевірка здійснювалася за допомогою FM приймачів в автомагнітолах, а також за допомогою аудіоплеєра з вбудованим FM приймачем.

З усіх населених пунктів тільки на ділянці між Воїнкою і Калинівкою вдалося почути в хорошій якості сигнал Українського радіо на частоті 100,7 FM.

Також в селищах Вишнівка, Міцне, Червоноармійське і Воїнка сигнал Українського радіо було чутно через звичайний плеєр. При цьому автомобільна магнітола цей сигнал не приймала, а брала сигнал підконтрольного російській владі радіо "Супутник в Криму".

У всіх інших населених пунктах замість Українського радіо на частоті 100,7 FM мовить проросійське радіо "Супутник в Криму".

Моніторингова група КПГ побувала на кордоні з Кримом в районі пункту пропуску Каланчак з боку півострова. У цій частині Криму мовлення українських FM станцій відсутнє. На всіх досліджених частотах працюють російські радіостанції.

Поширення радіохвиль може змінюватися в залежності від погодних умов, тому в різні дні в одних і тих же населених пунктах можна чути трансляцію різних станцій, якщо вони ведуть мовлення на одній і тій же частоті або на сусідніх частотах. При цьому, на різних радіоприймачах в одному і тому ж населеному пункті також можна почути різні радіостанції. Однак перевага зазвичай має та радіостанція, потужність передавача якої більша, або передає радіовежа,  розташована ближче або в зоні прямої радиовидимості.

При цьому варто відзначити, що ще шість місяців тому якісний сигнал українських радіостанцій можна було чути на території всієї північної частини Криму.

Зважаючи на  результати  моніторингу, можна зробити висновок, що останнім часом окупаційна влада  Криму заглушає  сигнал українських мовників шляхом включення російських радіостанцій на тих же самих частотах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ