Підтримати нас

Росія не припинить військову підтримку сирійського режиму - Пєсков

29 вересня 2016 10:23
196
Поширити:

Російська Федерація продовжуватиме надавати військову підтримку силам режиму Башара аль-Асада в Сирії, незважаючи на заперечення з боку США.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи заяву представника Держдепартаменту США Джона Кірбі про те, що дії Росії в Сирії можуть спровокувати атаки ісламських терористів на російські міста.

"Війна з терором" продовжуватиметься, а російська авіація буде підтримувати операції урядових сил по всій Сирії, зокрема в регіоні стратегічно важливого міста Алеппо. Заяву представника США він назвав "безпорадною та незграбною", і закликав американську сторону відрізняти помірковану опозицію від ісламістських терористичних угруповань.

Незважаючи на розбіжності із США, Росія зацікавлена у співробітництві з Вашингтоном в Сирії, також додав представник Кремля.

Нагадаємо, 19 вересня сирійські урядові війська за підтримки авіації вийшли з режиму припинення вогню та перейшли в наступ на стратегічно важливе місто Алеппо, східну частину якого утримують повстанці. Російська авіація завдала низки потужних ударів по кварталах міста, де перебувають до 250 тис. мирних жителів.

У відповідь на це США заявили про можливий вихід із дипломатичного процесу і застосування жорстких заходів для припинення бойових дій, аж до завдання ударів по силах урядової армії Сирії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ