Підтримати нас

Річка – серйозна перешкода для армії РФ: облаштування ліній оборони на Херсонщині

17 травня 2024 07:59
3,072
Поширити:
лінії оборони, фортифікаційні споруди
Фото: Генштаб ЗСУ

Є кілька ліній оборони. Безпосередньо в зоні бойового зіткнення фортифікацією й обладнанням позиції займаються спеціальні підрозділи забезпечення ЗСУ.

Про це журналістам «Новини Приазов’я» розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук

 Плетенчук зазначив, що цю лінію оборони ніхто не побачить.

За його словами, наступні лінії вже облаштовуються іншими структурами – державними. У першу чергу місцевим, обласними адміністраціями.

Речник додав, що фортифікаційні споруди між Миколаєвом та Одесою – це лінія оборони, яка призначена на випадок непередбачуваних обставин.

На Херсонщині річка Дніпро також є серйозною природною перешкодою для російських військ.

На його думку, окупаційні війська найближчим часом форсувати річку не зможуть. Це одна з найскладніших операцій і для цього треба мати величезні ресурси, яких наразі армія РФ на південному напрямку не має.

Полковник запасу Збройних сил України, експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк зазначив, що залучення цивільних адміністрацій до робіт з інженерного обладнання – це безвихідь. 

“Однак вимагати від інженерних військ, котрі не мають, починаючи з 2014 року, майже на десятому році війни відповідного складу сил і засобів, щоб вони там якісь землерийні дива творили, це несерйозно”, – додав Кевлюк.

  • В інтерв'ю “Вгору” очільник ОВА розповів, що наразі в Херсонській області будують другу лінію оборони, на яку виділили близько 1 мільярда гривень державних коштів із резервного фонду. Її облаштовують із невибухових загороджень, серед яких: протитанкові рови, тетрайдери, та взводно-опорні пункти. 
  • На Херсонщині довжина першої лінії оборони становить 220 кілометрів, другої – 174 кілометри.
  • Пізніше Уряд виділив на будівництво фортифікаційних споруд у Херсонській області ще 400 млн гривень.
  • 26 квітня під час засідання Ради оборони Херсонщини ухвалили рішення щодо заборони відвідувати території, де збудовано або триває облаштування фортифікаційних споруд, у тому числі вздовж берега річок.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ