Підтримати нас

Першу лінію оборони знесло після підриву Каховської ГЕС. Скільки грошей витратили на другу?

Вгору
Автор статті
20 березня 2024 19:00
279
Поширити:
Скриншот із відео очільника ОВА

Наразі в Херсонській області будують другу лінію оборони, на яку виділили близько 1 мільярда гривень державних коштів із резервного фонду. Її облаштовують із невибухових загороджень, серед яких: протитанкові рови, тетрайдери, та  взводно-опорні пункти   це район місцевості, на якому механізований (танковий) взвод розташовується для захисту позицій .

Про це в інтерв'ю журналістці Медіаплатформи “Вгору” розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, до цього рік облаштовували першу лінію оборони на березі Дніпра, але вона була знищена після підриву військовими РФ греблі Каховської ГЕС.

Прокудін додав, що будують оборонні лінії для відбиття можливих атак армії РФ. Водночас він зазначив: зараз в окупаційних військ немає сили, аби наступати на правобережжя Херсонщини.

“Щодня на цих об'єктах працюють сотні робітників і сотні одиниць техніки. Зараз частина робіт уже виконана”, – сказав держслужбовець.

Також Прокудін додав, що адміністрація лише виконує завдання Міністерства оборони, яке займається проєктуванням.

  • Кабмін від 19 січня 2024 року затвердив розпорядження щодо виділення 17 447 544,483 тис. гривень для здійснення заходів, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності держави (будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, фортифікаційне обладнання оборонних рубежів, улаштування системи невибухових загороджень), центральним органам виконавчої влади та обласним державним адміністраціям.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ