Підтримати нас

Радіаційний фон у Херсоні в нормі, але є інша екологічна проблема

Vgoru
Автор статті
26 травня 2023 16:39
4,369
Поширити:

Радіаційний фон у Херсоні в нормі, але є проблема розповсюдження небезпечних грибкових захворювань, що вражають рослини. 

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на пресконференції Херсонської ОВА 25 травня.

“Сьогодні заслуховував керівника департаменту, що відповідальний за екологію. Радіаційний фон у повітрі й у воді зараз, згідно з результатами лабораторій, у нормі”, — сказав Олександр Прокудін. 

За словами голови, проблема є в розповсюдженні небезпечних грибкових захворювань. Їх поширенню сприяла тепла цьогорічна зима та надмірна вологість зараз.

“Екологи пропонують людям для боротьби з цими паразитами обрізати на деревах засохлі або уражені грибком гілки дерев, а також обробляти дерева спеціальними препаратами”, — підсумував Прокудін.

Раніше ми писали, що за рік від початку російського вторгнення на косі спостерігали понад 130 пожеж, що понівечили майже 5 тисяч гектарів лісових масивів. Через пожежі на території півострова постраждали до 4 мільйонів дерев, запевняють природоохоронці. На Херсонщині державна екологічна інспекція нарахувала збитки на понад 70 мільярдів гривень. Унаслідок російських обстрілів зафіксовані викиди шкідливих речовин або сумішей таких речовин у повітря. 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ