Підтримати нас

Рада звернеться до Кабміну щодо створення Міністерства у справах ветеранів

Автор статті
27 лютого 2018 12:30
577
Поширити:

Депутати ВРУ підтримали проект постанови про звернення ВРУ до КМУ щодо створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення виконання та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни №7505.

«За» проголосували 241 обранець під час 8-ї сесії ВРУ VIII скликання, яку транслює телеканал ZIK.

Ініціатори законопроекту – народні депутати Олександр Третьяков, Максим Бурбак, ГлібЗагорій, Михайло Гаврилюк, Юрій-Богдан Шухевич, Євген Рибчинський.

Як зазначив народний депутат України, голова Комітету у справах ветеранів та учасників бойових дій Олександр Третьяков, для того, щоб мати сильну армію, кожен захисник України має мати упевненість соціальному захисті. З його слів, нині в Україні – 1,4 млн ветеранів війни, а це майже 3% від населення держави, із них близько 300 тисяч – учасники АТО. Депутати наголосив, що завданням нині є побудувати чітку стратегію подолання наслідків війни на Донбасі, зокрема, створити дієву систему соціального захисту ветеранів війни.

Олександр Третьяков нагадав про низку законопроектів, проголосованих ВРУ, які стосуються соцзахисту ветеранів, проте, з його слів, частина із них не працюють, адже питання соціального захисту ветеранів займаються одночасно близько 20 відомств, що створює бюрократичний хаос.

«Україні потрібно створити окремий державний орган… –Міністерство України у справах ветеранів», – наголосив Олександр Третьяков.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ