Підтримати нас

Призов офіцерів запасу до ЗСУ: названо причини рішення

Автор статті
05 березня 2020 10:30
631
Поширити:

Призов офіцерів запасу на строкову службу до Збройних сил України пов’язаний з нестачею молодшого офіцерського складу в ЗСУ.

Про це в ефірі ObozTV розповів військовий експерт, полковник СБУ у відставці Олег Старіков, коментуючи призовну кампанію в Україні, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Необхідно, щоб всі офіцери, які закінчили військові кафедри, але не проходили військову службу, пройшли військову службу і отримали військову спеціальність, а потім були внесені до резерву першої, другої або іншої черги”, – зазначив військовий експерт.

 

“По-перше, не вистачає офіцерського складу в Збройних силах. По-друге, це виконання мобілізаційної роботи з укомплектування професіоналами першої-другої-третьої черги. І третє – це військово-патріотичне виховання, яким повинна займатися держава. І держава робить абсолютно правильно”, – підкреслив він.

 

За словами Старікова, Збройні сили України будуються за таким самим принципом, як Збройні сили Радянського Союзу: “Завжди був некомплект молодшого офіцерського складу, командирів взводу, командирів роти – до начальника штабу батальйону”.

 

“У країнах НАТО проблему вирішують іншим способом комплектування та наповнення молодшим офіцерським складом… Потрібно повністю міняти кадрову політику”, – додав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ