Підтримати нас

Проросійський журналіст з Італії Андреа Лучіді приїхав в "Асканію-Нову". Що відомо про нього? 

Автор статті
24 квітня 2024 17:31
427
Поширити:
Фото з пропагандистських каналів

Італійський журналіст Андреа Лучіді, який має проросійські погляди, приїхав в заповідник "Асканія-Нова" на окупованій території Херсонської області. 

Про це повідомляють проросійські канали.

Він повідомив про те, що окупаційна адміністрація заповідника нібито створила належні умови для тварин. 

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” законний директор заповідника Віктор Шаповал розповів про те, що на території захопленої “Асканії Нової” нічого нового не створено для тварин. 

“Нам понад рік вдавалось підтримувати належні умови. Зараз тільки вивозять тварин у рамках незаконного обміну”,  – додав він.
 Що відомо про Андреа Лучіді? 
Він президент асоціації Росія Емілія-Романья Лука Росі та представник Руху русофілів Елізіо Бертолазі.

Лучіді проводив пропагандистський захід про захоплений військовими РФ Маріуполь в італійському місті Модена.

Також Лучіді анонсував у себе на сторінці показ пропагандистського фільму "Свідок", який планували показувати в одному з міст італійського регіону Лаціо. Цей фільм містить неправдиві факти щодо війни в Україні.
  • Територію, де розташований заповідник “Асканія-Нова”, армія РФ окупувала в перший день повномасштабного вторгнення в Україну. Наприкінці березня 2023 року окупаційна влада встановила над ним повний контроль.
  • Нещодавно стало відомо, що окупаційна влада збирається вивезти із захопленого біосферного заповідника “Асканія-Нова” на Херсонщині трьох зебр до окупованого Криму в зоопарк “Казка”.
  • 5 грудня 2023 року російське пропагандистське медіа повідомляло, що до окупованого заповідника в Херсонській області доставили сім тварин із Росії. Водночас законний директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі для “Вгору” сказав, що так вони прикривають вивезення тварин. Стрілець написав, що з “Асканія-Нова” окупаційна влада вивезла по декілька особин зебри Чапмана, бізона американського, коней Пржевальського та оленя Давида.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ