Підтримати нас

Привласнив бюджетні кошти: поліція Херсонщини повідомила підприємцю про підозру

28 травня 2024 12:24
325
Поширити:
Фото: Суспільне Херсон

Підозру у привласненні бюджетних коштів отримав 41-річний підприємець із Миколаївської області, який наприкінці 2019 року уклав із комунальним підприємством Херсонської обласної ради “Херсонські авіалінії” договір про проведення ремонтних робіт.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Предметом договору був ремонт штучної злітно-посадкової смуги аеропорту “Херсон”.

Експертиза довела, що кількість використаних будматеріалів не відповідає обліковим документам. За даними слідства, фігурант привласнив понад 400 тисяч гривень бюджетних коштів.

Слідчі встановили, що підрядник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні оборудки з металоломом. 

За обліковими документами підприємця, на ремонт штучної злітно-посадкової смуги він витратив 524 тони асфальтобетону, проте експерти з’ясували, що під час ремонту використали менше будматеріалу.

Залишки асфальтобетону чоловік повернув продавцю, а кошти в сумі понад 400 тисяч гривень привласнив.

Йому загрожує ув’язнення на строк від п'яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

  • Правоохоронці повідомили про підозру очільниці одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику та керівнику приватного товариства, які організували технічне обстеження об'єктів, що пошкоджені через обстріл окупаційними військами.
  • Заочну підозру у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану отримав 40-річний посадовець одного з державних підприємств Херсонської області. На початку листопада 2022 року він, користуючись своїм службовим становищем, незаконно привласнив автомобіль "Chevrolet", який підприємство передало йому на зберігання.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів