Підтримати нас

Припинили повноваження депутатів Херсонської обласної ради. Що про них відомо

13 травня 2024 18:32
685
Поширити:
Данило Репілевський, Геннадій Лагута, Юрій Ковальов

13 травня Херсонська обласна територіальна виборча комісія достроково припинила повноваження депутатів обласної ради: Данила Репілевського та Юрія Ковальова.

Про це на своєму сайті повідомила Херсонська обласна рада.

Зазначається, що обох відкликано за поданням Політичної Партії «Слуга народу», відповідно до статті 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Підставами для цього є порушення депутатом положень Конституції та законів України, пропуск протягом року більш ніж половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин обов’язків депутата та невідповідність практичної діяльності основним принципам і положенням його передвиборчої програми.

Також достроково припинено депутатські повноваження депутата Геннадія Лагути у зв’язку зі смертю. 

  • Данило Репілевський у 2022 році разом з батьком пішов на співпрацю з російськими окупантами, виселяв місцевих жителів з їхніх домівок і заселяв туди російських військових. У 2020 році був обраний депутатом до Херсонської облради від партії "Слуга народу".
  • Юрій Ковальов підозрюється у державній зраді та колабораціонізмі. Він перереєстрував понад 20 компаній у Херсонській області за російським законодавством. Серед них – місцевий агрохолдинг, який у 2023 році переправив у Росію майже 35 тисяч тонн українського зерна на загальну суму 140 млн грн.Окрім цього, СБУ встановило, що Юрій Ковальов досі входить до складу окупаційної “держдуми Херсонської області” від російської партії “Єдина Росія” і продовжує сприяти збройній агресії РФ проти України. У січні 2024 року суд заарештував майно Ковальова.
  • Геннадій Лагута загинув 17 вересня 2023 року. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за фактом його смерті. Подію кваліфікували як "умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією – "самогубство". У 2020-2021 роках Лагута був заступником голови Херсонської обласної ради. Президент України Володимир Зеленський своїм указом від 9 липня 2022 року, звільнив його з посади. Після цього чиновнику повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів