Підтримати нас

Прикордонника з селища Рикове на Херсонщині підозрюють у дезертирстві

Автор статті
27 квітня 2024 08:23
250
Поширити:
Фото: Державна прикордонна служба України

Державне бюро розслідувань висунуло заочну підозру у дезертирстві 23-річному прикордоннику Івану Цибі з селища Рикове Генічеської громади Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на оприлюднену підозру.

За даними слідства, у березні 2021 року Іван Циба підписав контракт про проходження військової служби в Держприкордонслужбі України терміном на 3 роки.

Перед початком війни Цибу призначили молодшим інспектором прикордонної служби першої категорії, старшим майстром відділення інженерного облаштування державного кордону відділу прикордонної служби “Преображенка” прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби – на адмінмежі з окупованим Кримом. 

“20 березня 2022 року особовий склад відділу прикордонслужби “Преображенка” отримав наказ про передислокацію до Миколаївської області. Однак Іван Циба наказ не виконав і перебрався до рідного селища Рикове Генічеської громади, яке тоді вже перебувало в окупації”, – пише ЦЖР.

За самовільне залишення місця служби після повномасштабного вторгнення Росії в Україну йому загрожує від 5 до 12 років ув’язнення.

  • У 2023 році суди в Херсонській області ухвалили три обвинувальних вироки щодо тримання військових у дисциплінарному батальйоні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ