Підтримати нас

Президент розгляне петицію про присвоєння звання “Герой України” військовому родом із Херсонщини

Вгору
Автор статті
19 березня 2024 09:02
314
Поширити:
Фото: Берездівська громада Хмельницької області/Facebook

Необхідну кількість голосів набрала петиція про посмертне присвоєння звання Героя України військовослужбовцю Збройних Сил України радіотелефоністу механізованої роти 192 окремого батальйону територіальної оборони 124 окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління Сил Територіальної оборони “Південь” Олександру Дячуку – родом із села Заозерне, Херсонської області (у 1995 році разом з батьками переїхав у Хмельницьку область).

Про це стало відомо з петиції опублікованої на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

Зазначається, що з 2014 року Олександр служив у зоні АТО. З 24 лютого 2022 року його призвали до армії, з 17 вересня 2022 року у складі 192 окремого батальйону 124 окремої бригади територіальної оборони України Олександр брав участь у бойових діях у Харківській області, зокрема в населених пунктах: Куп’янськ, Шипувате, Моначинівка, Приколотне, Рублене, Вільхуватка, Великий Бурлук. 19 грудня 2022 року батальйон, у якому він служив, перевели на Херсонський напрямок.

З лютого 2023 року Олександр Дячук брав участь у бойових діях на лівому березі Дніпра, зокрема на островах Круглик та Великий Потьомкін. Він проводив розвідку боєм, брав участь у штурмі позицій армії РФ, здійснював розмінування місцевості, а також, допомагав медикам з евакуацією поранених у “сірій” зоні.

З 06 червня 2023 Олександр був залучений до рятувальних операцій на територіях, затоплених внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС. Разом із побратимами він врятував понад 20 цивільних, двоє з яких діти.

“Тоді ж, при виконанні бойових завдань отримав вибухову травму, акубаротравматичне ураження обох вух, струс головного мозку та пошкодження обох колінних суглобів. Після лікування за власним бажанням повернувся до своїх побратимів і продовжував успішно воювати”, – йдеться в тексті петиції.

Олександр Дячук загинув 4 серпня 2023 року, утримуючи позиції та виконуючи бойове завдання на лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту та населеного пункту Антонівка Херсонської області.

Він має нагороду "Золотий Хрест" від командувача Збройних сил України Валерія Заслуженого, Подяку за мужність та самовіддані дії від командира військової частини А7358 підполковника Ігоря Ліхнова.

  • У Херсонській області під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець 126 бригади територіальної оборони солдат Денис Кучеренко з позивним “Кім”.
  • 12 березня в Херсоні в останню путь провели військового Володимира Бутова. Йому було 36 років.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ