Підтримати нас

Президент призначив двох нових начальників окупованих адміністрацій на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
09 грудня 2023 07:48
1,268
Поширити:

Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про призначення двох керівників місцевих військових адміністрацій на Херсонщині.

Розпорядження опублікували на сайті Президента України.

Начальником Чулаківської сільської військової адміністрації Скадовського району Херсонської області став Руслан Русаль.

Він – колишній правоохоронець. За даними YouControl, Руслан Русаль з 2014 року був керівником Голопристанського районного відділення МВС України. За даними ЦЖР, він був заступником голови Херсонської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Динамо", яку тоді очолив Олександр Прокудін, на той час очільник поліції Херсонщини, а нині начальник Херсонської ОВА.

Руслан Русаль. Фото з соцмереж

До цього начальником Чулаківської ВА був Олександр Мусієнко.

Начальником Горностаївської селищної військової адміністрації Каховського району Херсонської області став Дмитро Ляхно. 

28 червня 2022 року Дмитра Ляхна як горностаївського селищного голову викрали російські військові й деякий час тримали в полоні. Він зміг виїхати з окупації лише на початку 2023 року.

Дмитро Ляхно. Фото зі сайту Горностаївської громади

До цього начальником Горностаївської військової адміністрації був  секретар місцевого виконкому Роман Фролов. Він помер у серпні 2023 року.

“Ці громади поки що окуповані. Тож основне завдання їхніх керівників – підготовка до деокупації, аби вже на звільнені території щонайшвидше повернулося нормальне життя. І звичайно – допомога переселенцям”, – прокоментував голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

20 жовтня Президент звільнив голову Бериславської МВА Олександра Шаповалова. На його місце призначив 42-річного Олександра Алчієва з Донецької області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ