Підтримати нас

Голова Горностаївської громади звернувся до підприємців та місцевих жителів

Vgoru
12 квітня 2022 14:10
1,242
Поширити:

Хоча у Горностаївській селищній територіальній громаді ситуація більш-менш спокійна, все ж, тут наявні певні проблеми, які потребують вирішення. Вони першочергово стосуються діяльності місцевих підприємців та їх взаємодії з населенням.

Тож селищний голова Дмитро Ляхно першочергово звернувся до суб'єктів господарювання з проханням, аби ті продовжували продавати продукцію у  безготівковій формі, оскільки на території громади практично відсутня можливість переведення коштів у готівку.  

Ще одне питання стосується закупівель і реалізації хлібобулочних виробів. Зокрема очільник громади закликав підприємців проводити закупівлю лише у місцевих пекарень:

“Ви пам’ятаєте початок війни, коли міста припинили завозити (хліб - ред). І в нас, як і в багатьох громадах, був хлібний коллапс, коли ціна булки піднімалася до 28 гривень. Потім були проблеми з дріжджами. Багато потрібно було зробити, щоб запустити наші пекарні, щоб домовитись з Обленерго для підключення електроенергії. Ми неодноразово збиралися з тими підприємцями, які випікають хліб, аби стабілізувати ціну. Але, я вважаю, що ми налагодили (виробництво хліба - ред.)” . 

Проте останнім часом на пекарнях Горностаївської громади закуповують все менше хліба, оскільки його привозять з інших населених пунктів, говорить Дмитро Ляхно:

“Я не проти конкуренції, але зрозумійте, навіть для того, щоб ціна на хліб була не такою високою, ми за рахунок нашого бюджету комунальним автомобілем возимо хліб нашими селами. Велике прохання до вас, давайте гуртуватись і допомагати одне одному: купуємо хліб у наших пекарень і, відповідно, вони будуть стабільно працювати”.

Також селищний голова відповів на численні запитання місцевих жителів щодо евакуації з населених пунктів громади:

“Офіційної евакуації і, так званих, “зелених коридорів” на території Херсонської області немає. Про них домовляється не місцева влада. Це відбувається на рівні Збройних сил, центральних органів влади. І лише після того, як вони мають стовідсоткове підтвердження з боку окупаційних військ, можна говорити про “зелені коридори”. Але ми бачимо, що робиться в Україні. Навіть там, де є “зелений коридор,” прилітають снаряди”.

Наостанок Дмитро Ляхно закликав деяких жителів Горностаївської громади не наражатися на небезпеку і не ходити до військових “розбиратися” у стані алкогольного сп'яніння.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ