Підтримати нас

Представники Українського ПЕН відвідали громади Високопілля та Орлового на Херсонщині 

23 жовтня 2024 18:00
95
Поширити:
Всі фото зі сторінки Українського ПЕН

У межах літературно-волонтерської поїздки, представники Українського ПЕНу відвідали громади Високопілля та Орлового Херсонської області. 

Про це йдеться на сторінці організації.

Представники ПЕНу зустрілися із читачами та передали їм нові книжки українською та англійською мовами. А також  поговорили про їхнє життя під час та після окупації. 

“У Високопіллі бібліотека, розміщена в німецькій кірсі XIX століття – зруйнована. В Орловому під час окупації (ред. російські окупанти) розстрілювали книжки та розрізали портрет Тараса Шевченка”, – додають вони. 

В Херсонській ОВА повідомили, що під час поїздки до громад письменники презентували свої нові книги. Серед них –  Тетяна Терен, Ганна Осадко, Катерина Калитко, Світлана Поваляєва, Катерина Зарембо та Максим Ситніков. 

  • Діяльність Українського ПЕН спрямована на захист свободи слова та прав авторів, сприяння розвитку літератури та міжнародному культурному співробітництву.
  • У Херсоні відбулась зустріч, присвячена проєкту «Українське слово для Захисника», у межах якої представники Українського ПЕН передали для військових 150 книг.
  • 10 березня у Херсон, у рамках проєкту “книги в укритті”, приїхали представники Українського ПЕНу: його президент Володимир Єрмоленко, журналістка та телеведуча Мирослава Барчук, українська поетеса Катерина Калитко, літературознавиця Тетяна Огаркова. А також нью-йоркський журналіст Девід Ріфф та французький дослідник Ульрих Хугвельде.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів