Підтримати нас

У Херсон завітали представники Українського ПЕНу

Вгору
Автор статті
10 березня 2024 17:30
299
Поширити:
Фото зі сторінки Володимира Клюцевського

10 березня у Херсон, у рамках проєкту “книги в укритті”, приїхали представники Українського ПЕНу: його президент Володимир Єрмоленко, журналістка та телеведуча Мирослава Барчук, українська поетеса Катерина Калитко, літературознавиця Тетяна Огаркова. А також нью-йоркський журналіст Девід Ріфф та французький дослідник Ульрих Хугвельде.

Про це йдеться на сторінці Департаменту реалізації гуманітарної політики ХОДА.




Фото зі сторінки Володимира Клюцевського


Літературознавиця Тетяна Огаркова повідомила, що вони разом із колегами відкрили полички буккросингу в укриттях Херсона. 

“У місті, де зруйновані чи пошкодженні майже всі бібліотеки, херсонська молодь з ініціативи “книги в укритті” приносить книги під землю, щоб люди продовжували читати”, – додає вона. 
 За словами заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимира Клюцевського, ще  в трьох укриттях запрацювали Book Shelters, у кожному з яких з’явилось 100 книжок. 

  • Діяльність Українського ПЕН спрямована на захист свободи слова та прав авторів, сприяння розвитку літератури та міжнародному культурному співробітництву.
  • Проєкт «Book Shelter» направлений на покращення психологічного стану людей та просування ідеї читання. Він спрямований на створення мобільних бібліотек на базі облаштованих бомбосховищ у різних районах Херсона.
  • Всеукраїнський проєкт “Єдині” та студентські мовні омбудсмени започаткували Всеукраїнський проєкт збору книжок "Вільні читають українською!”
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ