Підтримати нас

Працював в окупаційному міністерстві сільського господарства: мешканець Херсонщини отримав підозру

Vgoru
Автор статті
12 червня 2023 18:00
403
Поширити:

Судитимуть мешканця села Рибальче Скадовського району на Херсонщині за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Він обійняв посаду в окупаційному міністерстві сільського господарства Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що наприкінці липня 2022 року чоловік добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду так званого «начальника отдела аквакультуры Департамента рыболовства и аквакультуры» у незаконно створеному окупаційною владою органі – «Министерстве сельского хозяйства Херсонской области».

На псевдопосаді він організовував роботу відділу спрямовану на встановлення контролю за рибним промислом на території Херсонської області, наймав персонал, розробляв інструкції та затверджував функціональні обов’язки працівників. За це він отримував зарплату в рублях.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, очільник держпідприємства «Голопристанське лісомисливське господарство» допомагав окупантам облаштовувати фортифікаційні споруди.  Він організовував порубки лісових насаджень на території лісництва. Згодом ця деревина йшла на облаштування позицій ворога та фортифікаційні споруди.

Його судитимуть за державну зраду. Чоловікові загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна. Усе майно чоловіка заарештоване. 

Колишня поліціянтка одного з районних управлінь поліції ГУНП у Херсонській області порушила правила безпеки дорожнього руху. У лютому цього року жінка в автомобілі «Nissan Rogue» рухалася по одній із вулиць. Вона не надала на перехресті доріг перевагу в русі іншій автівці. Унаслідок зіткнення обидва автомобілі викинуло на пішохідний перехід, де в цей час перебувала жінка. Від отриманих травм вона загинула на місці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ