Підтримати нас

Працював поліцаєм на Херсонщині: нацгвардійцю Максиму Мазилкіну повідомили про підозру в держзраді та дезертирстві

Vgoru
18 квітня 2023 11:58
1,107
Поширити:

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в державній зраді та дезертирстві військовому строкової служби Національної гвардії України Максиму Мазилкіну. Він став на бік окупантів та пішов працювати поліцаєм у Херсоні. Про це йдеться в підозрі оприлюдненій на сайті Офісу Генпрокурора.

“Максим Мазилкін самовільно покинув пункт тимчасової дислокації своєї військової частини в Миколаєві та перейшов на бік ворога, розпочавши «службу» на посаді “молодшого оперуповноваженого відділу карного розшуку УМВС у місті Херсон” незаконно створеного росіянами «МВС Херсонської області». На цій посаді він брав участь у масових репресіях, переслідуваннях і незаконних затриманнях мирних українських громадян”, – зазначається в повідомленні.

Запроданцю загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Центрі журналістських розслідувань повідомили, що Максим Мазилкін, уродженець Мелітополя Запорізької області, зареєстрований у місті Кілія Одеської області, але фактично проживав у Херсоні.

Він є військовослужбовцем строкової військової служби, солдатом, стрільцем 1-го відділення 1-го стрілецького взводу 3-ї стрілецької роти (з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних) військової частини 3056 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. На посаду стрільця його призначили в лютому 2019 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ