Підтримати нас

Працювала викладачкою в університеті: історія бойової медикині на псевдо “Юта”

27 травня 2024 08:00
155
Поширити:
Фото: Херсонське ТЦК та СП

Анна бойова медикиня однієї з бригад на Херсонському напрямку.

Її історію оприлюднили на сторінці Херсонського ТЦК та СП.

У дописі йдеться, що вона має позивний “Юта” і до повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України працювала викладачкою в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Через декілька днів після вторгнення окупаційних військ, вона займалась волонтерством. Жінка допомагала і військовим, і цивільним людям.

“Пізніше ми з командою волонтерів приєдналися до правоохоронних органів та були залучені до несення чергування на блокпостах нашого міста. Але я вважала, що все ще роблю замало для нашої перемоги, тому моє бажання вступити до лав ЗСУ з кожним днем лише посилювалось”, – згадує Анна.

В тактичній медицині на полі бою найголовніше – оцінка стану пацієнта, зупинка кровотечі та переведення його в безпечне положення. Потім працюють парамедики.

Вона зазначила, що рятувати життя людей – найважливіше покликання в її житті.

  • Бойовий медик морської піхоти з Одеси Петро Конопля до початку повномасштабного вторгнення був актором та режисером і ніколи не служив в армії. Перший його бій відбувся під час деокупації одного з селищ Херсонської області.
  • Журналісти “Вгору” розповідали історію фельдшерки з Одещини Олександри Чорної, яка понад рік служить на Херсонщині. Військова медикиня з позивним Ластівка та її побратими нині евакуюють поранених бійців до шпиталю.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів