Підтримати нас

Медик розповів про порятунок військових та бій за деокупацію селища на Херсонщині

Вгору
Автор статті
16 березня 2024 07:56
278
Поширити:
Фото: Vladyslav Hryshchenko/Facebook Петро Конопля

Бойовий медик морської піхоти з Одеси Петро Конопля до початку повномасштабного вторгнення був актором та режисером і ніколи не служив в армії. Проте зараз він рятує життя українським військовим.

Історію медика опублікувало Радіо Свобода.

Перший бій Петра відбувся під час деокупації одного з селищ Херсонської області. Він розповідає, що через десять хвилин після початку бою кілька бійців отримали поранення.

“В одного була від'єднана рука від тіла. Другий поранений, у нього уламком розпороло бік живота, і у нього кишківник виліз на спину. Взагалі для мене випавший кишківник на той час, до першого бою, це було найжахливіше, що я міг собі уявити. І виявилося, що коли сталася така ситуація, то, в принципі, я не розгубився, зробив все правильно”, – каже бойовий медик.
 Петро Конопля ще у часи свого цивільного життя пройшов курси тактичної медицини. Його робота полягає у тому, щоб доставити пораненого живим до стабілізаційного пункту.

“Моя робота – зробити так, аби людина не померла. Як тільки відірвало людині ногу, я повинен зробити так, аби вона не померла от прямо в перші хвилини поранення, і я повинен її евакуювати та підтримувати її стан у стабільності до моменту, поки я його далі передам”, – ділиться чоловік.

Наразі Петро перебуває на реабілітації та активно волонтерить. Він передає українським захисникам автомобілі, дрони, човни та двигуни й планує повернутися на фронт.

  • Раніше Медіаплатформа “Вгору” розповідала історію фельдшерки з Одещини Олександри Чорної, яка понад рік служить на Херсонщині. Військова медикиня з позивним Ластівка та її побратими нині евакуюють поранених бійців до шпиталю.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ