Підтримати нас

Повідомлено про підозру жінці, яка обійняла посаду старости окупованої сільради на Херсонщині 

Вгору
13 березня 2024 21:01
247
Поширити:
Фото: "Київ медіа"

Головне управління Національної поліції Херсонської області повідомило про підозру в колабораціонізмі жительці Бериславського району Наконечній Ніні, яка обійняла посаду старости Бургунської сільської ради під час окупації. 

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, в лютому 2022 року окупаційна влада створила “Військово-цивільну адміністрацію Бериславського адміністративного району Херсонської області”.

За словами слідчого Бериславського районного відділу поліції Владислава Гриня, незадовго до повномасштабного вторгнення окупаційних військ на територію України жінка повернулася із РФ, де заробляла кошти. А з квітня 2022 року обійняла посаду старости окупаційної сільради. 
 
До початку червня 2022 року, Наконечна на своїй посаді виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади, йдеться в підозрі.

Жінці загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі жительці Голої Пристані Херсонської області Наталії Литвиненко, яка очолила окупаційну адміністрацію села Тарасівка Олешківської військово-цивільної адміністрації Херсонської області.
  • У колабораціонізмі підозрюється 27-річна жінка, яка очолила окупаційну адміністрацію села Благодатне Херсонської області та набирала на роботу персонал, організовувала проросійські культурно-масові заходи. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ