Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється жителька Херсонщини: очолила окупаційну адміністрацію села Тарасівка на Херсонщині 

Вгору
Автор статті
09 березня 2024 12:30
468
Поширити:
Фото зі сторінки Центру журналістських розслідувань

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 50-річній жительці Голої Пристані Херсонської області Наталії Литвиненко. Вона очолила окупаційну адміністрацію села Тарасівка Олешківської військово-цивільної адміністрації Херсонської області. 

Про це йдеться в тексті підозри на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року Наталія Литвиненко на своїй посаді організовувала, координувала та аналізувала роботу окупованої адміністрації. Також жінка забезпечувала  виконання трудової дисципліни працівниками та інформувала місцевих жителів з питань, які входять в компетенцію адміністрації, у тому числі в ЗМІ.

Литвиненко загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

За даними Центру журналістських розслідувань, до повномасштабного вторгнення підозрювана була законною старостою Тарасівського старостинського округу, членом виконавчого комітету Виноградівської сільської ради. 

Також, як повідомляє ЦЖР, на окупаційну владу працює чоловік Наталії Литвиненко, який очолює місцеве формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Іскра» в селі Тарасівка на окупованому лівобережжі Херсонщини.

  • СБУ заочно повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 62-річній Тетяні Глуховцовій, яка пішла на співпрацю з російськими окупантами.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ