Підтримати нас

Повідомили про підозру жителям Херсонщини, що обійняли посади в незаконних правоохоронних органах

Вгору
Автор статті
01 квітня 2024 17:34
307
Поширити:
Фото: Pexels

Ігорю Кузьменюку, Ігорю Сіренку зі Скадовська та Дмитру Чорному, який проживає у селі Володимирівка Скадовського району Херсонської області повідомили про підозри в колабораціонізмі та порушенні законів і звичаїв війни. Чоловіки обійняли посади в незаконних правоохоронних органах на окупованій Херсонщині.  

Про це йдеться в тексті підозри на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, Ігор Кузьменюк 30 вересня 2020 року звільнений з посади старшого  оперуповноваженого сектора кримінальної поліції Скадовського ВП Новокаховського відділу поліції ГУНП в Херсонській області в спеціальному званні майор поліції.

9 червня 2022 року він обійняв посаду в “правоохоронному” органі, створеному за місцем розташування захопленої будівлі Скадовського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області. 

З 16 червня 2022 року чоловік сприяв припиненню будь-яких проявів незгоди з визнанням політики окупаційної влади, розшукував та ув’язнював громадян України на території Скадовського району Херсонської області, у тому числі проукраїнських активістів, проводив позасудові репресії над ними.

Зазначається, що Ігоря Сіренка з 9 червня 2022 року призначено на посаду тимчасово виконуючого обов'язки “поліціянта” комендантського взводу Скадовського районного відділу поліції незаконного Головного управління МВС Херсонської області.

З 16 червня 2022 року чоловік на вказаній посаді ув’язнював проукраїнських активістів та інших цивільних осіб, проводив позасудові репресії.

Правоохоронці встановили, що Дмитро Чорний з 17 червня 2022 року обійняв посаду тимчасово виконуючого обов'язки конвойного незаконного Скадовського районного відділу поліції Головного управління МВС Херсонської області.

Чорний також незаконно ув’язнював проукраїнських активістів та катував людей.

Як зазначається, 29 серпня 2022 року Сіренко з двома іншими чоловіками затримали потерпілого, погрожували йому та незаконно ув’язнили в одній із камер. Там потерпілого тримали в антисанітарних умовах, де він страждав від голоду та відсутності сну.

Чоловікам загрожує ув'язнення до 15 років із конфіскацією майна.

Фото зі сторінки ЦЖР 

  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця нацгвардії РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням. З березня по жовтень 2022 року, перебуваючи в окупованому Херсоні, чоловік незаконно ув’язнював місцевих жителів у захопленому ізоляторі тимчасового тримання та катував їх. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ