Підтримати нас

Судитимуть військового РФ: незаконно затримував і катував людей у Херсоні

Вгору
Автор статті
27 березня 2024 09:51
321
Поширити:
Фото: Слідство.Інфо

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця нацгвардії РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням.

Про це повідомила прокуратура Херсонської області. У тексті підозри йшлося про Романа Попова.

Слідством встановлено, що з березня по жовтень 2022 року, перебуваючи в окупованому Херсоні, чоловік незаконно ув’язнював місцевих жителів у захопленому ізоляторі тимчасового тримання. Крім того, катував їх.

У серпні 2022 року Попов разом з іншими військовими РФ затримали чоловіка та тримали в одній із камер ІТТ. Вони проводили допити, під час яких катували його електрострумом та ґвалтуванням сторонніми предметами, стверджують правоохоронці.

Йому загрожує від десяти до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

  • Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російського військового, який був причетний до зґвалтування цивільного мешканця Херсона. Російські окупанти таким чином хотів дізнатися щось про ЗСУ. Це військовослужбовець 143 полку оперативного призначення 50-ї окремої бригади оперативного призначення федеральної служби військ національної гвардії РФ – 23-річний Роман Попов.
  • Роман Попов – мешканець міста Біла Калитва, що в Ростовській області. Паралельно з участю у війні, Роман, ймовірно, навчається на четвертому курсі в державному бюджетному професійному навчальному закладі Ростовської області «Ростовський-на-Дону коледж зв’язку та інформатики». 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ