Підтримати нас

Понад половина всіх пожеж на Херсонщині виникає не через обстріли, а від порушень пожежної безпеки

Vgoru
Автор статті
29 вересня 2023 12:57
374
Поширити:

На Херсонщині з початку року виникло 737 пожеж. З них унаслідок людського фактора – необережне поводження з вогнем, необережність під час куріння, навмисне випалювання сухостою – 398 пожеж. Це 54% від усіх загорянь.

Про це на брифінгу розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Херсонській області Максим Баженов.

“Ворог дійсно завдає значної шкоди нашій екосистемі, водночас понад 50% пожеж виникають через порушення пожежної безпеки”, – говорить начальник.

За його словами, окрім того, що в ДСНС часто проводять інформаційні кампанії з цього приводу, на порушників складають і адміністративні протоколи за випалювання рослинності.

Так, упродовж року до адміністративної відповідальності на Херсонщині притягнули 17 порушників за необережність із вогнем.

За самовільне випалювання рослинності або її залишків притягнули до відповідальності 11 людей, а за порушення вимог пожежної безпеки в лісах — шість людей.

“Випалюючи сухорослинні залишки на полях, у лісосмугах, люди наражають на небезпеку не тільки себе, але й рятувальників, які ліквідують ці пожежі”.

Олексій Баженов пояснює, що Херсонська область дуже замінована, і під дію високої температури вибухонебезпечні предмети детонують і становлять загрозу для рятувальників.

Також пожежі й дим від них привертають увагу окупантів, які можуть застосовувати дрони й БпЛА по підрозділах ДСНС, які ліквідовують загоряння.

Начальник Херсонського районного управління ГУ ДСНС України у Херсонській області Андрій Петренко додає, що через пожежі в екосистемах існує постійна загроза й населеним пунктам, бо  вогонь інколи перекидається й на будинки та техніку.

Нагадаємо 28 вересня, через російські обстріли виникло вісім пожеж. Горіли житлові будинки, господарчі споруди та приміщення магазину. 

Унаслідок ранкового обстрілу Херсона армією РФ виникли пожежі в торговельних кіосках. Вогнеборці впродовж двох годин ліквідовували загоряння.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ