Підтримати нас

Понад 870 тисяч гривень збитків: підозрюється ексначальник департаменту на Херсонщині 

Вгору
Автор статті
22 березня 2024 16:42
374
Поширити:
Фото: Чесна влада

Прокуратура повідомила про підозру в зловживанні службовим становищем 40-річному ексначальнику одного з департаментів Херсонської обласної державної адміністрації. 

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

За фото, яке розміщене на сторінці поліції можна впізнати депутата Херсонської міської ради від партії “Слуга народу” Юрія Попутька.



За даними слідства, з весни 2018 року чоловік ініціював проведення конкурсних торгів із закупівлі послуг розробки земельних проєктів. 

У конкурсі перемогло приватне підприємство з Херсона.

Зазначається, що в липні 2018 року ексначальник департаменту Попутько уклав із керівником підприємства договори про розробку проєктів землеустрою на 11-х територіях Херсонської області. 

Кожний із проєктів затвердили, але без обов'язкової експертизи.

Таким чином, із коштів департаменту приватному підприємству незаконно сплатили майже 872 тисячі гривень. 

Юрію Попутьку загрожує ув'язнення від 3 до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів.

  • За даними Чесно, з 2020 року Юрій Попутько обраний депутатом Херсонської міської ради 8-го скликання від партії “Слуга народу”.
  • Херсонська обласна прокуратура 13 березня заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі 37-річному депутату Новокаховської міської ради Каховського району Херсонської області 8 скликання від партії “Слуга народу” Олександру Шевченку. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ