Підтримати нас

Помилка Google Maps збила з пантелику тисячі туристів

Автор статті
05 травня 2017 08:31
665
Поширити:

Туристи з усього світу, що прямують до знаменитої норвезької скелі Прекестулен, збиваються на манівці через помилку в Google-картах.

Прекестулен – 604-метрова скеля, відома як одна з головних природних пам'яток Норвегії. З її пласкої вершини відкривається чудовий краєвид на Люсі-фіорд.

Насолодитися красотою скелі щороку приїжджають тисячі людей. Багато хто орієнтується за мапами Google – і опиняється в селі Фоссморк за 30 км від пам'ятки. Про це пише The Local.

"Ми стикаємося з сотнями туристів, переконаних у тому, що вони приїхали на Прекестулен. У літній сезон до нас щодня заїжджають 10-15 авто", - каже місцева мешканка Хельге Фоссмарк.

Інший житель села, Гуннар Бьое, підтверджує її слова: "Коли ми вдома, до нас щодня стукають двоє-п'ятеро туристів. Кажуть, що їдуть на Прекестулен і нічого не розуміють. Карта Google веде їх через міст Люсі у Фоссморк. Дорога вузька. Коли говоримо, що їм треба повернутися, дуже засмучуються. Звідси видно Прекестулен. Позичаємо їм бінокль, і вони розглядають усіх, кому пощастило дістатися туди. Це досить кумедно".

У службі автодоріг Норвегії пообіцяли вирішити питання. Дорожні знаки не допомагають. Тож посадовці хочуть зв'язатися напряму з Google.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ