Підтримати нас

Поліція шукає, хто отримував зарплатню віртуального доцента

Автор статті
18 грудня 2018 11:27
610
Поширити:

Слідчі херсонського відділу поліції отримали дозвіл суду на перевірку документів «Ощадбанка» та фото/відеозйомки з камер банкоматів. Суд погодився на розкриття банківський таємниці через кримінальну справу стосовно посадових осіб Херсонського Національного технічного університету.

Згідно з відомостями, обнародуваними в Єдиному реєстрі судових рішень, влітку цього року Управління захисту економіки в Херсонській області виявило, що на кафедрі інформаційних технологій ХНТУ працював «віртуальний» доцент.

Цей чоловік насправді існує. Офіційно працевлаштований в університеті з вересня 2010 року, але у 2015 році поїхав на заробітки до Польщі. Те, що він перебував за кордоном, свідчать бази даних Держприкордонслужби. Втім, у той же час в ХНТУ звітували, що він знаходиться в Херсоні на робочому місці та платили йому щомісячну зарплатню.

В результаті перерахували на банківську картку вже «віртуального» доцента приблизно 100 тисяч гривень, але хто саме фактично отримував ці кошти - невідомо.

Отже, поліція намагається встановити цю людину. І підозрюють посадових осіб Херсонського Національного технічного університету у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем - карається обмеженням або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ