Підтримати нас

Поліція Херсонщини нагадує про обачність при купівлі товарів через Інтернет

29 жовтня 2019 17:00
638
Поширити:

Лише за кілька днів жителі Херсонщини втратили понад 55000 гривень під час замовлень товарів через Інтернет та довірившись продавцям-шахраям.

Всі потерпілі зробили повну або часткову передоплату, але не отримали покупки і гроші їм ніхто не повернув.

Так, 41-річний житель Олешківського району на одному з сайтів побачив оголошення про продаж сіна за прийнятною ціною. Домовившись з продавцем про покупку та повну передоплату, заявник перерахував шахраю 18200 гривень. Товар чоловік досі не отримав, телефон продавця вимкнений.

В чергову частину Новотроїцького відділення поліції звернувся місцевий мешканець. 63-річний чоловік розповів, що хотів придбати баян, оголошення про продаж якого побачив на одному з Інтернет-сайтів. Він перерахував 21500 гривень продавцеві, після чого останній перестав виходити на зв'язок та не повернув гроші.

Жертвою шахрая став і 21-річний херсонець. Він хотів придбати через Інтернет сучасний мобільний телефон, перерахувавши шахраям передоплату 8000 гривень. Телефон чоловік так і не отримав.

23-річний житель Олешківського району хотів придбати мотоцикл, оголошення про продаж якого знайшов на сайті. Чоловік перерахував шахраям 8000 гривень, але товар і досі не отримав.

За усіма фактами поліція відкрита кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів