Підтримати нас

Показ колекції Ольги Солярчук “Квіти вільної України” відбувся в Херсоні

Автор статті
18 квітня 2024 12:11
660
Поширити:
Автор усіх фото у матеріалі Олександр Корняков

Показ колекції  намист-герданів   Шийна бісерна прикраса у вигляді вузької стрічки, виготовленої з різноколірних намистин, нанизаних на нитяну, чи волосяну основу, що утворюють строкатий геометричний, а часом рослинний орнамент.  та аксесуарів з бісеру Ольги Солярчук під назвою “Квіти вільної України” відбувся в Херсоні.

Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Корняков відвідав захід та зробив кілька фото.

До своєї колекції пані Ольга залучила й роботи інших майстринь, які придбала власним коштом, щоб підтримати українських жінок та їхні вироби.

Створенням герданів майстриня зацікавилася на початку війни, раніше вона захоплювалася звичайною вишивкою та вишивкою бісером.

“То така краса, коли одягаєш на себе гердан, то наче душа жінки. Коли жінки одягають такі прикраси, вони наче міняються”, – розповіла у коментарі Медіаплатформі “Вгору” Ольга Солярчук.
 Схеми для герданів, які найбільше сподобалися майстрині, створила дівчина з Херсона, яка до війни мала в місті свою крамничку. В окупації, де вона перебуває і зараз, почала малювати та за своїми малюнками створювати схеми.
“У неї є такі назви схем, як от “Жінка, яка охороняє Дніпро” та “Поїздка до моря”. І ці самі схеми, вони мене зачепили”, – розповідає пані Ольга.
 Шість робіт для показу безплатно надала майстриня з Херсона. Домівки її родини зазнали руйнувань унаслідок підриву Каховської ГЕС.
Моделями показу стали звичайні жительки Херсона, різного віку та професій.


“Під час дефіле вони наче почали світитися, хоч ніхто з них не професійна модель”,– додає Ольга Солярчук.
  • Нещодавно у Херсоні художниця Оксана Оснач презентувала виставку 18+ “Гола правда”. На ній представлено 25 її робіт.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ